E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε τη φωτογράφο της Βουλής!

Διαψεύδει την απόλυση η Πρόεδρος

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε τη φωτογράφο της Βουλής!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 3/7/2015 | 00:01

Αντιδράσεις, αλλά και ερωτηματικά προκάλεσε η απόφαση της Βουλής να απολύσει εργαζόμενη, συμβασιούχο φωτογράφο των 500 ευρώ τον μήνα, ενώ την ίδια ώρα έγινε πρόσληψη τεχνικού συμβούλου με αμοιβή 2.282 ευρώ το μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συγκεκριμένα, βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά της απολυμένης πλέον φωτογράφου, παρά το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες εργαζόταν κανονικά, χωρίς να πληρώνεται, έχοντας τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας της Βουλής ότι η σύμβαση των 500 ευρώ τον μήνα θα ανανεωθεί, χθες το απόγευμα ενημερώθηκε από τον γραμματέα της Βουλής, Γιώργο Θαλάσση, ότι η Πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ευχαριστημένη από τη δουλειά της και ότι δεν θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες της.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η απόλυση ήρθε την ίδια μέρα με την επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιογράφων του καναλιού της Βουλής για την απαξίωσή τους και την ομηρία των συμβασιούχων, ενώ μία ημέρα προηγουμένως είχε προσληφθεί στο γραφείο του κ. Θαλάσση τεχνικός σύμβουλος με σύμβαση έξι μηνών και αμοιβή 2.282 ευρώ τον μήνα.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απέλυσε την εργαζόμενη που χρησιμοποιούσε ως παράδειγμα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συμβασιούχος φωτογράφος είχε σύμβαση ορισμένου χρόνου για παροχή υπηρεσιών έναντι 500 ευρώ (καθαρά). Αν κάτι πάντως προκαλεί αίσθηση και πολλές απορίες, είναι ότι στις 7/4/2015 σε συνέντευξη Τύπου η Πρόεδρος της Βουλής για να καταδείξει την αμοιβή ανά ώρα που έπαιρναν τα δικηγορικά γραφεία που συνέταξαν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, είχε επικαλεστεί το παράδειγμα της συγκεκριμένης φωτογράφου που σήμερα απολύθηκε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό θέλω να το ακούει η φωτογράφος της Βουλής, που έχει μία σύμβαση νομίζω 500 ευρώ τον μήνα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες δύο εβδομάδες η φωτογράφος ζητούσε μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς την Πρόεδρο να πληροφορηθεί τι θα γίνει με την περίπτωσή της, καθώς έληγε η διαπίστευσή της και ήθελε να ξέρει τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό της καθεστώς, αλλά κυρίως με τα δεδουλευμένα έξι μηνών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διαψεύδει την απόλυση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε διάψευση όσων γράφονται για απόλυση φωτογράφου από τη Βουλή προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας πως με την παρέμβαση του σημερινού γ.γ, Γιώργου Θαλάσση, διευθετήθηκε το ζήτημα της μισθοδοσίας της συγκεκριμένης υπαλλήλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής εξήγησε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της, η συγκεκριμένη υπάλληλος απασχολούνταν ως ασκούμενη φωτογράφος, χωρίς να έχει ειδικότητα φωτογράφου, και μάλιστα δεν πληρωνόταν, διότι η σύμβασή της είχε ήδη λήξει.

Με παρέμβαση, όμως, του Γενικού Γραμματέα, Γιώργου Θαλάσση, η υπάλληλος κατάφερε να απασχοληθεί στον τομέα της ειδικότητάς της, που είναι η ψηφιοποίηση, και να επιλυθεί το ζήτημα της μισθοδοσίας της.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής, η φωτογράφος δηλώνει πλέον κατευχαριστημένη με τη λύση που δόθηκε, ενώ εξέφρασε την απορία της για τα εν λόγω δημοσιεύματα στη συγκεκριμένη συγκυρία, «δίχως να έχουν διασταυρωθεί δημοσιογραφικά».

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιταλία: 15.000 άτομα πλήρωσαν για να εισέλθουν στη Βενετία

Σήμερα

Πρέπει να αναλαμβάνουμε και ουσιαστική δράση για να προστατέψουμε την πόλη μας, δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο

Σάλος στη Λάρισα: Έκανε στριπτίζ σε κοινή θέα

Σήμερα

Οι αστυνομικοί έκαναν συστάσεις στον 50χρονο άνδρα που δεν εξήγησε για ποιο λόγο έβγαλε τα ρούχα του

Ψάχνουν διάδοχο για την Φον ντερ Λάιεν

Σήμερα

Ο Μητσοτάκης το απέκλεισε

Τροχαίο Βουλή: Τρία χρόνια με αναστολή στον οδηγό του αυτοκινήτου για το θάνατο του Ιάσωνα

Σήμερα

Στον κατηγορούμενο αστυνομικό επιβλήθηκε ποινή 3 ετών με αναστολή

Γιώργος Φλωρίδης: Οι εγκληματικές οργανώσεις των χούλιγκαν εκβιάζουν και τις ομάδες

Σήμερα

Αντίχριστοι του κερατά οι δυνάμεις της ακροδεξιάς

Τραγωδία στη Σκιάθο: Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μηχανή

Σήμερα

Ο 17χρονος έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και έπεσε με ταχύτητα σε κάδους απορριμμάτων

par: 11
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.