E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

6 δισεκατομμυριούχοι που θέλουν να ζήσουν για πάντα

Συνεισφέρουν με τεράστια ποσά στην έρευνα κατά ασθενειών και γήρανσης

6 δισεκατομμυριούχοι που θέλουν να ζήσουν για πάντα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 28/11/2015 | 00:18

Ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός κολοσσών της τεχνολογίας προσπαθούν να λύσουν το μεγαλύτερό τους πρόβλημα: τη γήρανση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από τον επαναπρογραμματισμό του DNA μέχρι την εκτύπωση οργάνων, ορισμένοι από τους πλέον επιτυχημένους και οικονομικά ισχυρούς πρωτοπόρους της Silicon Valley επενδύουν στην βιοιατρική έρευνα και στις νέες τεχνολογίες ελπίζοντας να ανακαλύψουν το μυστικό της μακροζωίας. Και οι επενδύσεις τους αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, λέει ο Zoltan Istvan, ειδικός μελλοντιστής και υποψήφιος πρόεδρος μετανθρωπιστής.

"Πιστεύω ότι η σημαντικότερη δουλειά σε θέματα μακροζωίας γίνεται από μια χούφτα δισεκατομμυριούχους", είπε ο Istvan στο Tech Insider. "Πρόκειται για περίπου έξι ή επτά δισεκατομμυριούχους οι οποίοι ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για την επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής και βάζουν 40, 50, 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο ή κάθε λίγα χρόνια για το σκοπό αυτό. Έχει μεγάλη διαφορά όταν μιλάς για τέτοια ποσά και μπορείς να πεις: "Μπορούμε να το πετύχουμε".

Ας δούμε κάποιους από αυτούς τους δισεκατομμυριούχους που επενδύουν στην αντιγήρανση και στην έρευνα για τη μακροζωία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Peter Thiel

Ο Peter Thiel, ο δισεκατομμυριούχος συν-ιδρυτής της PayPal, είναι γνωστός καθώς ήταν από τους πρώτους που επένδυσαν στο Facebook, σήμερα όμως επενδύει πολλά στη βιοτεχνολογία. Ο Thiel είπε ότι πιστεύει ότι η ιατρική της αντιγήρανσης είναι "ανεξερεύνητη", σύμφωνα με δημοσίευμα του MIT Technology Review.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Οι άνθρωποι από τη μία αποδέχονται κι από την άλλη αρνούνται το θέμα της αντιγήρανσης”, είπε στο Technology Review τον Μάρτιο. “Αποδέχονται ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και αρνούνται ότι θα συμβεί σε εκείνους”.

Ο Thiel παίρνει αυξητικές ορμόνες καθημερινά και σχεδιάζει να μπει σε κρυογονική κατάψυξη όταν πεθάνει, σύμφωνα με δημοσίευμα του Technology Report.

O 47χρονος ούτε το αρνείται ούτε το αποδέχεται, παρόλα αυτά. Έχει επενδύσει πολλά χρήματα σε μια προσπάθεια να νικήσει το θάνατο τα τελευταία χρόνια. Το 2006, δώρισε 3,5 εκ. δολ. στο Methuselah Foundation, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εργάζεται για την επιμήκυνση της ανθρώπινης ζωής προωθώντας τη μηχανική ιστών και την αναγεννητική ιατρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Thiel έχει επίσης επενδύσει σε εταιρείες βιοτεχνολογίας. Οι περισσότερες από τις επενδύσεις του στον τομέα αυτό πραγματοποιούνται μέσω του Ιδρύματος Thiel. Τουλάχιστον όμως πέντε από τις επενδύσεις αυτές, συμπεριλαμβανομένης και εκείνης στην εταιρεία εκτύπωσης DNA με λέιζερ Cambrian Genomics καθώς και στην εταιρεία Stem CentRx για τη θεραπεία του καρκίνου, έχουν γίνει μέσω της εταιρείας του Founder Fund. Έχει επιπλέον επενδύσει 17 εκ. δολ. στην Counsyl από το 2011, μια εταιρεία που προσφέρει εξέταση DNA.

2. Larry Ellison

Ο ιδρυτής της Oracle έχει πει ότι θα ήθελε να ζήσει για πάντα και υποστηρίζει οικονομικά την έρευνα για την αντιγήρανση.

Το Ίδρυμα Ellison Medical Foundation, το οποίο σύμφωνα με την ιστοσελίδα του “υποστηρίζει τη βασική βιοιατρική έρευνα της αντιγήρανσης σχετικά με την κατανόηση των διαδικασιών ανάπτυξης της διάρκειας ζωής καθώς και των ασθενειών και των αναπηριών που σχετίζονται με τη γήρανση", έχει δωρίσει 430 εκ. δολ. σε ιατρικούς ερευνητές από το 1997 και περίπου το 80% εστιάζει στην αντιγήρανση.

"Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον θάνατο. Πώς γίνεται κάποιος να είναι εκεί και μετά απλά να εξαφανίζεται, να μην υπάρχει καν;” είπε ο Ellison στον βιογράφο του Mike Wilson το 2003.

3. Larry Page

Ο συν-ιδρυτής της Google και CEO της Alphabet, ίδρυσε την Calico το 2013. Η Calico, της οποίας το όνομα βγαίνει από το "California Life Company", εστιάζει στην έρευνα αντιγήρανσης. Το 2014 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έλαβε μια επένδυση 750 εκ. δολ. από την Google.

Από την ίδρυσή της, η Calico έχει συμμετάσχει σε πολλές συνεργασίες με διαφορετικούς οργανισμούς που προσπαθούν να αναστείλουν τη γήρανση.

Πρόσφατα, η Calico ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι θα συνεργαστεί με το Ινστιτούτο Buck για την έρευνα στην αντιγήρανση, το οποίο είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς έρευνας για την αντιγήρανση στον κόσμο. Το 2013, ο όμιλος τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας χρησιμοποιώντας γενετικές μεταλλάξεις για να αυξήσει το μέσο όρο ζωής των σκουληκιών στην αντίστοιχη ανθρώπινη ηλικία των 400 ή 500 ετών.

4. Sergey Brin

Και ο Serjey Brin, ο συν-ιδρυτής της Google, έχει επενδύσει πολλά χρήματα στην τεχνολογία αντιγήρανσης.

Ο 41 ετών επιχειρηματίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη θεραπεία του Πάρκινσον. Το 2008 ο Brin αποκάλυψε πως έχει ένα γονίδιο το οποίο τον καθιστά πιο επιρρεπή στην ασθένεια αυτή. Έχει δωρίσει πάνω από 150 εκ. δολ. στην προσπάθειά του να βρεθεί θεραπεία για τη συγκεκριμένη νόσο. Ο Brin πιστεύει ότι υπάρχουν δεδομένα τα οποία εάν αναλυθούν σωστά θα οδηγήσουν στην καλύτερη κατανόηση του DNA και στην αντιμετώπιση νευροεκφυλιστικών παθήσεων όπως το Πάρκινσον.

Ο Brin, ο οποίος είναι σήμερα ο πρόεδρος της μητέρας εταιρείας της Google, της Alphabet, υποστήριζε τις ιατρικές έρευνες κι όταν ήταν επικεφαλής της Google X, του ερευνητικού εργαστηρίου της εταιρείας.

Ένα από τα τμήματα που δημιουργήθηκαν από το εργαστήριο αυτό ήταν η ομάδα Life Science, η οποία εστιάζε στην ανάπτυξη αντικειμένων όπως οι φακοί επαφής που ανίχνευαν τα επίπεδα της γλυκόζης.

Τον Αύγουστο, ο Brin ανακοίνωσε ότι η ομάδα Life Sciences θα αποτελεί αυτόνομη εταιρεία υπό την Alphabet και θα εξακολουθεί να εργάζεται πάνω "σε νέες τεχνολογίες από την έρευνα και την ανάπτυξη μέχρι τις κλινικές δοκιμές με στόχο να αλλάξει τον τρόπο που ανιχνεύουμε, προλαμβάνουμε και διαχειριζόμαστε την ασθένεια".

Πέρσι, ο Andrew Conrad, ο επικεφαλής του τμήματος Life Sciences ανέφερε ότι η ομάδα εργαζόταν επίσης για μια θεραπεία η οποία θα ενσωματώνει νανοσωματίδια στο αίμα, τα οποία θα ανιχνεύουν ασθένειες όπως ο καρκίνος.

5. Mark Zuckerberg

Τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια μιας ειλικρινούς συζήτησης στο Facebook, ο Stephen Hawking ρώτησε τον Mark Zuckerberg σε ποια μεγάλα επιστημονικά ερωτήματα θα ήθελε να γνωρίζει την απάντηση και για ποιο λόγο.

“Με ενδιαφέρουν πιο πολύ ζητήματα που αφορούν στον άνθρωπο. Τι είναι αυτό που θα μας έδινε τη δυνατότητα να ζήσουμε για πάντα; Πώς μπορούμε να θεραπεύσουμε όλες τις ασθένειες; Πώς λειτουργεί η γνώση και πως μπορούν οι άνθρωποι να μάθουν ένα εκατομμύριο φορές περισσότερα;" απάντησε ο Zuckerberg.

Ο Zuckerberg και η γυναίκα του Priscilla Chan, μαζί με τον Brin και την πρώην γυναίκα του Anne Wojcicki, είναι ιδρυτές του βραβείου Breakthrough Prize, το οποίο δίνει 3 εκ. δολ. σε επιστήμονες που ανακαλύπτουν νέους τρόπους να επιμηκύνουν την άνθρώπινη ζωή.

6. Sean Parker

Για τον Sean Parker, τον συν-ιδρυτή της Napster και πρώτο πρόεδρο του Facebook, η επένδυση σε τεχνολογίες που μπορεί να επιμηκύνουν τη διάρκεια της ανθρώπινης ζωής αποτελεί πολύ προσωπικό ζήτημα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post, ο Parker έχει σοβαρές τροφικές αλλεργίες που μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη ζωή του και έχει άτομα στην οικογένειά του τα οποία πάσχουν από αυτοάνοσες διαταραχές.

Ο 34χρονος δισεκατομμυριούχος έχει δωρίσει εκατομμύρια δολάρια για την ανακάλυψη θεραπείας για τις αλλεργίες καθώς και στην έρευνα για τον καρκίνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 4 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 4 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 4 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 39
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.