E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Τι σημαίνει να είσαι πραγματικός φίλος;

Γιατί η φιλία είναι ιερή

Τι σημαίνει να είσαι πραγματικός φίλος;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Η φιλία είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή. Οι φίλοι, όταν είναι πραγματικοί, ίσως είναι καλύτεροι και από οικογένεια. Γιατί εκτός των άλλων, τους έχεις επιλέξει. Ή σε έχουν επιλέξει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η φιλία για να μπορεί να υπάρξει θα πρέπει να είναι αμφίδρομη. Αλλιώς δεν είναι δυνατή. Αν θεωρείς κάποιον πολύ φίλο σου, ενώ εκείνος όχι, τότε η φιλία σας δεν μπορεί να έχει την δυναμική που την κάνει πραγματική. Μπορεί εσύ να έχεις το συναίσθημα και να ισχυρίζεσαι ότι σου φτάνει, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Μόνο μια αμφίδρομη φιλία, όπου και οι δυο δίνουν και παίρνουν, μπορεί να θεωρείται πραγματική. Όπως είπε και ο Tournier «η μεγάλη διαφορά μεταξύ αγάπης και φιλίας είναι ότι δεν μπορείς να έχεις φιλία χωρίς ανταπόδοση».

Η κατανόηση είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα. Να κατανοείς δηλαδή πως ο άλλος, ο φίλος σου, δεν είναι ίδιος με σένα. Να κατανοείς τις πράξεις και τις σκέψεις του ακόμα και αν δεν θα τις έκανες ή δεν θα τις σκεφτόσουν ποτέ. Να τον συμβουλεύεις, προσπαθώντας να τον βοηθήσεις και όχι να τον νουθετήσεις. Μόνο έτσι θα καταλάβει πόσο φίλος του είσαι και επιπλεόν, είναι ο μόνος τρόπος να σε ακούσει.

Πρέπει να είσαι και να είναι παρόν. Και στα καλά και στα κακά. Να είναι γενικά δίπλα σου. Και να είσαι κι εσύ. Σε οποιοδήποτε πρόβλημα και σε οποιαδήποτε χαρά. Και αν κάνει λάθη, θα πρέπει να τον συγχωρείς, όπως και αυτός εσένα. Αν η φιλία είναι πραγματικά δυνατή, θα ξεπεράσει όλα τα λάθη και τις διαφωνίες που θα έχετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα πρέπει να στηρίζεις τις αποφάσεις τους. Μπορεί να διαφωνείς, αλλά η απόφαση του είναι μόνο δική του και αν είσαι πραγματικός φίλος θα την δεχτείς, ελπίζοντας (όπως και εκείνος) πως θα είναι η σωστή. Δεν χρειάζονται ψέματα. Πείτε την αλήθεια. Και να ξέρετε, η αλήθεια πάντα ακούγεται. Έστω και με καθυστέρηση.

Υπάρχει και κάτι τελευταίο που μπορεί να κάνει την φιλία παντοτινή. Αν ο φίλος σου σε έχει αποδεχτεί όπως είσαι, ίσως να βοηθήσει και εσένα να αποδεχτείς τον εαυτό σου όπως είναι. Δεν θα προσπαθήσει να σε αλλάξει και θα σε βοηθάει έτσι πάντα να αισθάνεσαι καλύτερα με τον εαυτό σου, τον φίλο του, και να μην του κάνεις κακό με οποιονδήποτε τρόπο.

Η φιλία είναι ιερή, έλεγαν οι παλαιότεροι. Στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο σπάνια. Οι άνθρωποι γίνονται πιο κλειστοί και διατηρούν, πολλές φορές, φιλίες για προσωπικό όφελος. Το να βρεις έναν πραγματικό φίλο λοιπόν δεν είναι εύκολο. «Δεν είναι τόσο δύσκολο να πεθαίνεις για τον φίλο σου, όσο να βρεις τέτοιο φίλο για τον οποίο αξίζει να πεθαίνεις» είχε πει ο συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Όμως υπάρχει. Και θα είναι αυτός που θα κάνει αυτό ακριβώς που είπε ο Jim Morrison: θα σου δώσει την πλήρη ελευθερία να είσαι ο εαυτός σου…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το χαρακτηριστικό αξιοθέατο της Θεσσαλονίκης που προοριζόταν για μαυσωλείο, αλλά δεν έγινε ποτέ

Πριν 11 ώρες

Είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και ήταν κλειστό για 40 χρόνια

Τα ζώδια σήμερα: 19 Μαρτίου

Πριν 11 ώρες

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

Αγχος του ύπνου: Τι είναι και πώς να το αντιμετωπίσεις

Πριν 11 ώρες

Το άγχος του ύπνου μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη συνολική ευεξία και την ποιότητα ζωής, αλλά δεν χρειάζεται να ελέγχει τις νύχτες σας.

Τι προτείνουν οι ειδικοί αν θες περισσότερο σeξ στη ζωή σου

Πριν 11 ώρες

Τελικά, η γοητεία του πάθους δεν πηγάζει από το απρόβλεπτο του;

Ζώδια Εβδομάδας: Ανησυχίες, ντροπές και πολλά κομπλιμέντα

Χτες

Μάθε τι σου επιφυλάσσει αυτή η εβδομάδα με βάση το ζώδιό σου!

To μυστικό για τέλεια τηγανητά καλαμαράκια

Χτες

Τι κι αν έχουν αρκετές θερμίδες, τα καλαμαράκια είναι το φαγητό που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί!

Λόγοι που ξυπνάς με πρησμένο πρόσωπο

Χτες

Μήπως κάνεις ή δεν κάνεις κάποια από τα παρακάτω;

Έξυπνα tips για να απολυμάνετε σωστά το μπάνιο σας

Χτες

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός

Σε αυτό το χωριό ζουν «πραγματικές Ραπουνζέλ»

Προχτές

Εδώ μεγαλώνουν κορίτσια με πολύ μακριά μαλλιά και τ ακόβουν μόνο μια φορά

Τα ζώδια σήμερα: 17 Μαρτίου

Προχτές

Αστρολογικές προβλέψεις κάθε μέρα από το Pink.gr

par: 7
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.