E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις στο Google για την Ελλάδα

Πως συμπληρώνεται το «Γιατί η Ελλάδα…;»

Οι πιο συνηθισμένες αναζητήσεις στο Google για την Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους της νεότερης ιστορίας της. Η κρίση κοντεύει να κλείσει δεκαετία, με τα αίτια να είναι συγκεκριμένα. Διαφθορά, κακή διαχείριση, μίζες, έλλειψη υποδομών κ.α. Ωστόσο αν ρωτήσεις 10 Έλληνες για τα αίτια της κρίσης, είναι πολύ πιθανό να πάρεις 10 διαφορετικές απαντήσεις. Επίσης πιθανό είναι αυτές οι απαντήσεις να έχουν αυστηρά πολιτικές προεκτάσεις, να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πιθανό, όχι σίγουρο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εκτός Ελλάδας, η περίπτωση της χώρας μας απασχόλησε πολύ κόσμο. Οι περισσότεροι στράφηκαν στο Google για να βρουν απαντήσεις. Φυσικά το ενδιαφέρον για την Ελλάδα ως τόπο καλοκαιρινών διακοπών είναι αυξημένο, αφού η πρώτη αναζήτηση παγκοσμίως αυτή την εποχή είναι «Greece Holidays 2018». Αλλά μέχρι εκεί. Όταν κάποιος θέλει να κάνει μια ερώτηση, με τον όρο «Γιατί η Ελλάδα…;» μπροστά, τότε τα πράγματα δεν είναι καθόλου κολακευτικά.

Τους τελευταίους 12 μήνες, η πρώτη αναζήτηση που ξεκινά με το «Γιατί η Ελλάδα…;», είναι ίσως αυτό που φαντάζεστε. «Γιατί η Ελλάδα είναι χρεωμένη»; Η δεύτερη είναι ακόμα χειρότερη. «Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο φτωχή»; Η οικονομική κρίση που κρατάει γερά όλα αυτά τα χρόνια έχει στρέψει το ενδιαφέρον κυρίως των κατοίκων των ΗΠΑ, αλλά και άλλων χωρών, ακριβώς σε αυτήν. Ο πιο εύκολος τρόπος να το διαπιστώσετε είναι να γράψετε το «Γιατί η Ελλάδα…;» στα αγγλικά, στα γαλλικά ή στα γερμανικά στην αναζήτηση της Google και το autocomplete θα κάνει την δουλειά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Και να φανταστείτε πως μόνο στα γερμανικά, ένα από τα πρώτα δυο αποτελέσματα είναι «Γιατί η Ελλάδα είναι το λίκνο του πολιτισμού»; Αν και δεν ξέρουμε αν αυτό είναι τόσο καλό. Συνολικά πάντως αυτό που εμφανίζεται περισσότερο σε όλες τις αναζητήσεις ανεξαρτήτως σειράς και γλώσσας, είναι η ερώτηση για το χρέος.

Βέβαια, οι Αμερικανοί θέλουν να μάθουν «Γιατί η Ελλάδα είναι τόσο λευκή;», εννοώντας τα κτίρια(!). Οι Γάλλοι θέλουν να μάθουν γιατί να την επισκεφτούν. Οι διακοπές στην χώρα μας παραμένουν η πρώτη αναζήτηση παγκοσμίως. Ωστόσο, οι κυριότερες απορίες των πιθανών τουριστών δεν έχουν να κάνουν με τα αξιοθέατα, αλλά με την οικονομία της χώρας, που εδώ και 9 χρόνια δεν δείχνει να ανακάμπτει.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 1 ώρα

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 1 ώρα

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.