E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο μαφιόζος, ο κατάσκοπος, ο playboy και το πυρηνικό υποβρύχιο

Μια απίστευτη και τραγελαφική ιστορία

Ο μαφιόζος, ο κατάσκοπος, ο playboy και το πυρηνικό υποβρύχιο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις 31 Μαρτίου έκανε πρεμιέρα στο Showtime ένα παράξενο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Operation Odessa». Ο υπότιτλος που μπήκε αμέσως γι’ αυτό παντού είναι πως ήταν «Τρομακτικό το ότι ήταν ξεκαρδιστικό». Πράγματι. Αν έχετε την ευκαιρία να το παρακολουθήσετε στο Netflix, τότε θα δείτε ότι είναι όντως τραγελαφικό. Για πολλούς και διάφορους λόγους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο «Ταρζάν», ένας Εβραίος από την Ουκρανία, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Ludwig Fainberg. Γεννήθηκε στην Οδησσό και την δεκαετία του ’80, κατάφερε να φύγει από την Σοβιετική Ένωση με πρώτη στάση το Ισραήλ. Αργότερα πήγε στην Νέα Υόρκη όπου γρήγορα δικτυώθηκε και έγινε ένα από τα παλικάρια για τα θελήματα της μεγάλης οικογένειας της μαφίας, των Γκαμπίνο.

Κάποια στιγμή έφυγε για το Μαϊάμι. Η πόλη της Φλόριντα, εκείνη την εποχή ήταν η πρώτη πύλη για τα ναρκωτικά που έφταναν στις ΗΠΑ από την Νότια Αμερική. Ο «Ταρζάν» απέκτησε από τύχη ένα στpιπτιτζάδικο και σύντομα έγινε ο τύπος που μπορούσε να κάνει τα πάντα. Ακόμα και η ρωσική μαφία, σε αυτόν απευθυνόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας διάσημος πελάτης του στpιπτιτζάδικου, ο Vanilla Ice, τον σύστησε σε έναν  ντόπιο playboy, ο οποίος πουλούσε πολυτελή αντικείμενα σε ανθρώπους με χρήματα. Και προφανώς στο πελατολόγιο του ήταν και οι έμποροι ναρκωτικών. Ξεκίνησαν μαζί την δουλειά και μετέφεραν ναρκωτικά, κυρίως κοκαΐνη, στο Μαϊάμι. Όταν η δίωξη ναρκωτικών πήρε χαμπάρι τις βάρκες τους, αγόρασαν σοβιετικά ελικόπτερα! Ο playboy και καταφερτζής Almeida σε ένα ταξίδι του στην Ρωσία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, κατάλαβε ότι όλα ήταν προς πώληση. Τα πάντα. Κάτι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν και αργότερα μαζί με τον τρίτο της παρέας.

Ο τρίτος της παρέας ήταν Κουβανός, με το όνομα Tony Yester. Κατάσκοπος δήλωνε, όχι γιατί δούλευε για κάποια κυβέρνηση, αλλά γιατί οι επαφές του με τα καρτέλ της Κολομβίας τον είχαν αναγκάσει να έχει 41 διαβατήρια! Εκείνος ήταν που μεσολάβησε και έκανε τις γνωριμίες ώστε και οι τρεις να αποκτήσουν τόσα λεφτά, που μπορούσαν κάθε μέρα να αγοράζουν ένα αυτοκίνητο ή ένα σπίτι και να μην τελειώνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Almeida και ο «Ταρζάν» είχαν κάποια στιγμή την φαεινή ιδέα να μεσολαβήσουν και να πουλήσουν ένα πυρηνικό σοβιετικό υποβρύχιο στο καρτέλ της Κολομβίας για 35 εκατ. δολάρια! Ένας μικροαπατεώνας που τους παρακολουθούσε όμως είχε επιστρατευτεί από την Δίωξη Ναρκωτικών την οποία και ενημέρωσε για το deal. Ο «Ταρζαν» δεν ήξερε ότι τα τηλέφωνα του ήταν «παγιδευμένα» και είχε επίσης ξεχάσει πως είχε τις φωτογραφίες που πόζαρε καμαρωτός έξω από το υποβρύχιο, πάνω στο γραφείο του.

Η αστυνομία συνέλαβε τους δυο. Ο Yester είχε προλάβει να ξαφρίσει την προκαταβολή για το υποβρύχιο και να γίνει καπνός. Δυο περίπου δεκαετίες μετά παραμένει ένας από τους πιο καταζητούμενους ανθρώπους. Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ, μίλησε στον δημιουργό σε μυστική τοποθεσία, με όλες τις προφυλάξεις που πρέπει να πάρει κάποιος  που δεν θέλει να μάθει κανείς που βρίσκεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Almeida συνελήφθη αργότερα ξανά. Για εμπόριο μαριχουάνας αυτή την φορά. Ο «Ταρζάν», αφού πέρασε κάποιον καιρό και τις φυλακές του Παναμά, απέδρασε και κατάφερε να επιστρέψει στην Μόσχα. Το πιο παράξενο απ’ όλα δηλαδή είναι πως και οι τρεις τους αυτή την στιγμή, είναι ελεύθεροι!

Πρόκειται για μια απίστευτη και τραγελαφική ιστορία, που μπορεί να μας κάνει να γελάμε, αλλά αναφέρεται σε βίαια και άκρως εγκληματικά γεγονότα. Οι τρεις τύποι, που συνεχίζουν μέχρι σήμερα να λένε πως δεν έχουν μετανιώσει και πως αυτή ήταν η μοίρα τους, έφτασαν σε σημείο να είναι τόσο «άφθαρτοι» που διαπραγματεύονταν την πώληση ενός πυρηνικού υποβρυχίου σε κολομβιανά καρτέλ! Το μόνο  δίλλημα που είχαν για το υποβρύχιο, ήταν  αν θα έπαιρναν μαζί και τους πυραύλους του! Φανταστείτε το…  

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.