E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Tina Fey

Στις ΗΠΑ την λατρεύουν

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Tina Fey
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όταν μια ηθοποιός ελληνικής καταγωγής λατρεύεται στις ΗΠΑ, τότε κι εμείς φουσκώνουμε από υπερηφάνεια. Η Tina Fey κατάφερε να γίνει μεγάλο όνομα σε έναν χώρο πολύ δύσκολο και ανδροκρατούμενο: στην κωμωδία και στο σταντ απ. Οι ΗΠΑ την λατρεύουν και αποτελεί πρότυπο για εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1970. Ο πατέρας της Donald Fey είχε καταγωγή από την Γερμανία και την Σκωτία. Η ελληνική της καταγωγή προέρχεται από την μητέρα της , την Ζηνοβία «Τζιν» Ξενάκη, η οποία εργαζόταν ως μεσίτρια στην Πενσυλβάνια. Την ονόμασαν Elizabeth Stamatina Fey. Σταματίνα λεγόταν η Ελληνίδα γιαγιά της και ενώ ήταν το μεσαίο της όνομα, μεγαλώνοντας επέλεξε να κάνει καριέρα με αυτό, κόβοντάς το σε Tina.

Η επαφή της με την κωμωδία ξεκίνησε σε μικρή ηλικία, όταν οι γονείς της την έβαζαν κρυφά στον κινηματογράφο για να δει κωμωδίες που δεν ήταν ακριβώς για παιδιά. Όμως με αυτόν τον τρόπο, απέκτησε μια αίσθηση του χιούμορ, όπως πρέπει να είναι: καυστική και ανεξάντλητη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπούδασε συγγραφή σεναρίου και υποκριτική. Έζησε για κάποια χρόνια στο Σικάγο, όπου συμμετείχε στο διάσημο κωμικό show «Second City». Το αγαπημένο της εστιατόριο στο Σικάγο δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό από ελληνικό. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο David Letterman, δήλωσε πως ακόμα θυμάται με νοσταλγία το πιάτο με το κοτόπουλο και τις πατάτες φούρνου.

Το 1997, έκανε ένα τεράστιο βήμα στην καριέρα της. Προσελήφθη ως σεναριογράφος στο θρυλικό κωμικό show «Saturday Night Live». Εκείνη την εποχή, οι γυναίκες που έγραφαν κωμωδία ήταν μετρημένες στα δάχτυλα. Αργότερα πέρασε και μπροστά από τις κάμερες και κατάφερε να βραβευτεί και για το συγγραφικό και για το υποκριτικό της ταλέντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2006 ήρθε το «30 Rock». Κανείς δεν περίμενε να έχει τόση μεγάλη επιτυχία. Κατά κάποιον τρόπο, η σειρά έχει στοιχεία αυτοβιογραφικά στοιχεία, από την εποχή που η Fey εργαζόταν πίσω από της κάμερες στο «SNL». Η σειρά κράτησε για 7 σεζόν και η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε, με το κοινό πλέον να την λατρεύει ό, τι κι αν κάνει.

Μαζί με την επιστήθια φίλη της Amy Poehler, πρωταγωνίστησαν σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, όπου η Tina Fey έδειξε και άλλες πτυχές του ταλέντου της στην κωμωδία, εκτός από το σταντ απ και τον αυτοσχεδιασμό. Έχει τιμηθεί με δυο Χρυσε΄ς Σφαίρες και έξι βραβεία Emmy.

Είναι παντρεμένη με τον μουσικό και παραγωγό Jeff Richmond από το 2001 και έχουν αποκτήσει δυο κόρες. Αυτή την περίοδο η Tina Fey εργάζεται πυρετωδώς καθώς είναι μια από τους δημιουργούς της σειράς «Unbreakable Kimmy Schmidt» ενώ ταυτόχρονα, είναι παραγωγός ενός μιούζικαλ που θα ανέβει στο Broadway, της θεατρικής μεταφοράς της ταινίας «Mean Girls».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Tina Fey αποτελεί πρότυπο για άντρες και γυναίκες που έχουν όρεξη να δουλέψουν σκληρά και να πάνε κόντρα στο ρεύμα, με ότι συνέπειες έχει αυτό για τους ίδιους. Η ίδια πάλεψε, προσπάθησε και τα κατάφερε. Μπορούμε και πρέπει να μάθουμε πολλά από αυτήν.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν 8 ώρες

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν 8 ώρες

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο ήρωας του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλος Μελάς

Πριν 8 ώρες

Θυσιάστηκε για την ελευθερία της Μακεδονίας

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Προχτές

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Προχτές

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.