E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Liam Neeson

Ο Ιρλανδός ηθοποιός έχει ζήσει μια γεμάτη ζωή

Σαν σήμερα: Γεννήθηκε ο Liam Neeson
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ίσως πρόκειται για τον καλύτερο ηθοποιό από αυτούς που δεν έχουν πάρει ποτέ βραβείο. Έχει προταθεί μια φορά για Όσκαρ, για το αριστούργημα «Schindler’s List» και άλλες τρείς για Χρυσή Σφαίρα. Εν’ω τα βρετανικά βραβεία BAFTA φαίνεται πως τον αγνοούν επιδεικτικά. Κι ας είναι Βρετανός…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Liam Neeson γεννήθηκε σαν σήμερα το 1952 στην Βόρειο Ιρλανδία, κάτι που τον κάνει αυτόματα και Βρετανό. Πριν του έρθει η ιδέα να γίνει ηθοποιός, ήταν μποξέρ και μάλιστα πολύ καλός. Τα παράτησε για να σπουδάσει Φυσική και Τεχνολογία, ωστόσο πριν τελειώσει και από εκεί και πήγε να δουλέψει για την πασίγνωστη ζυθοποιία της «Guinness». Ύστερα από εκεί σπούδασε ξανά για λίγο παιδαγωγική. Αλλά μάλλον δεν είχε άλλη επιλογή από το να γίνει ηθοποιός.

Καριέρα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έγινε μέλος του Lyrics’ Players Theatre στο Μπέλφαστ και μετά του Abbey Theatre του Δουβλίνου. Σε ηλικία 26 ετών θα παίξει και τον πρώτο του ρόλο στον κινηματογράφο, στην ταινία «Pilgrim’s Progress». Την δεκαετία του ’80 η καριέρα του θα απογειωθεί και θα βρεθεί δίπλα σε ιερά τέρατα της υποκριτικής, όπως ο Sir Anthony Hopkins, ο Robert DeNiro, ο Jeremy Irons κ.α. Όμως ήταν μόλις το 1990 όταν πήρε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Darkman». Τρία χρόνια αργότερα ήρθε η ταινία που τον έκανε γνωστό παγκοσμίως: Το «Schindler’s List» του Steven Spielberg που του χάρισε και την μοναδική του υποψηφιότητα για Όσκαρ (το έχασε από τον Tom Hanks για την ταινία «Philadelphia»).

Τα επόμενα δυο χρόνια έπαιξε στο «Rob Roy» και στο «Michael Collins», με το δεύτερο ειδικά να τον μετατρέπει και σε αγαπημένο ηθοποιό των συμπατριωτών του. Λίγα χρόνια αργότερα ήρθε η συμμετοχή του στο Franchise του Star Wars και λίγο αργότερα στο reboot  του Batman, για να τον κάνουν ακόμα πιο διάσημο και πλουσιότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Από το 2008 και την επιτυχία της ταινίας «Taken» έχει μετατραπεί σε έναν action ηθοποιό και έχει στραφεί προς αυτό το είδος αν και δεν αρνείται να πρωταγωνιστήσει σε κάτι που θα τον εμπνεύσει.

Προσωπική ζωή και… φήμες

Ο Liam Neeson  είχε πολλές κατακτήσεις στην ζωή του. Οι φήμες λένε πως το μέγεθός του πeους του είναι τεράστιο με το μοντέλο Janice Dickinson να φτάνει μάλιστα να λέει πως έμοιαζε με «μπουκάλι νερού». Υπήρξε για 4 χρόνια ζευγάρι με την Helen Mirren, ενώ είχε σχέση με τις Brooke Shields, Julia Roberts, Barbra Streisand, Jennifer Grey και ίσως αρκετές ακόμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η γυναίκα της ζωής του ωστόσο υπήρξε η επίσης ηθοποιός Natasha Richardson, κόρη της Vanessa Redgrave. Παντρεύτηκαν το 1994 και απέκτησαν δυο παιδιά. Το 2009, η Natasha Richardson θα χάσει την ζωή της με τραγικό τρόπο, όταν μετά από ένα ατύχημα στο Σκι, έπαθε εσωτερική αιμορραγία. Ο Neeson δεν το ξεπέρασε ποτέ.

Σήμερα ο Liam Neeson κλείνει τα 66 του χρόνια και παραμένει ενεργός στην υποκριτική, συμμετέχοντας σε περισσότερες από μια ταινίες τον χρόνο. Η ζωή του κάποια στιγμή μπορεί να γίνει κάλλιστα ταινία, αφού πρόκειται για μια ζωή γεμάτη, με ευχάριστα και δυσάρεστα γεγονότα…

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Οι κάτοικοι της Θεσσαλίας θωρακίζουν τα σπίτια τους

Χτες

Κοντά στα μεσάνυχτα τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σε Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα

Αύριο στην Αθήνα η Ολυμπιακή Φλόγα ‑ Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν προσωρινά

Χτες

Η Ολυμπιακή Φλόγα φτάνει αύριο Σάββατο 20 Απριλίου στην Αθήνα - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Μπάιντεν: «Κανίβαλοι έφαγαν τον θείο μου στον Β` Παγκόσμιο!»

Χτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει να προβληματίζει με την συμπεριφορά του

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

Χτες

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον άντρα που απειλούσε να ανατιναχθεί σήμερα έξω από το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι

Τέμπη: «Βρέθηκαν οστά στα χώματα από το μπάζωμα», καταγγέλλει ο Νίκος Πλακιάς

Χτες

Ο πατέρας των διδύμων Χρύσας και Θώμης Πλακιά που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύxημα, εξηγεί πως αναμένεται η ταυτοποίηση του DNA

Γαλλία: Ανδρας απειλεί να ανατιναχτεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι

Χτες

Η γαλλική αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή - Ο άνδρας φέρεται να κρατάει χειροβομβίδες

Πρόστιμα σχεδόν 1,5 εκατ. ευρώ σε 11 μεγάλες επιχειρήσεις για παραπλανητικές εκπτώσεις

Χτες

Σκρέκας: Αποδεικνύεται στην πράξη ότι οι έλεγχοι που διεξάγονται είναι καθολικοί, εντατικοί και αποτελεσματικοί

Επίθεση Ισραήλ στο Ιράν: Πρώτη αντίδραση της Κίνας

Χτες

Οι αντιδράσεις για τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ - Ιράν

Αποθέωση για τον «σούπερ ήρωα» Τζολάκη και την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού

Χτες

Ο νεαρός τερματοφύλακας έπιασε 3 από τα 5 πέναλτι της Φενέρμπαχτσε

par: 13
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.