E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Οι οπαδοί του Σώρρα έχουν κάνει ζημιά 5 εκατ. μόνο σε έναν ασφαλιστικό φορέα

Κάνει λόγο για μεγάλη οικονομική ζημιά σε βάρος του Δημοσίου

Οι οπαδοί του Σώρρα έχουν κάνει ζημιά 5 εκατ. μόνο σε έναν ασφαλιστικό φορέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 18/6/2018 | 14:03

Την Πέμπτη θα οδηγηθεί ενώπιον του ανακριτή ο ιδρυτής της «Ελλήνων Συνέλευσις» Αρτέμης Σώρρας, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για σωρεία κακουργημάτων που τον βαρύνουν, σχετικά με τη δράση του πολιτικού φορέα που ακόμη και σήμερα ισχυρίζεται πως μπορεί να να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αρτέμης Σώρρας, που συνελήφθη στον Άλιμο προχθές Σάββατο, καταζητούμενος επί 16 μήνες, καλείται να λογοδοτήσει για βαριά αδικήματα μεταξύ των οποίων και απάτες που φέρεται να έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών. Οι συγκεκριμένες πράξεις τού αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, γεγονός που τον φέρνει αντιμέτωπο με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στο κατηγορητήριο σε βάρος του «προέδρου του έθνους των Ελλήνων», όπως αποκαλείται ο Αρτέμης Σώρρας σε δελτίο Τύπου της «Ελλήνων Συνέλευσις», περιλαμβάνονται σωρεία κακουργημάτων, όπως αυτά της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου (Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου) και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η δίωξη περιλαμβάνει, επίσης, σειρά πλημμελημάτων όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση. Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση είναι επτά συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν απολογηθεί ήδη και έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δικογραφία σε βάρος του Αρ. Σώρρα και των συνεργατών του σχηματίστηκε τον Μάρτιο του 2017 ύστερα από έρευνα που διενήργησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου για το σύνολο σχεδόν της δράσης και των ενεργειών της «Ελλήνων Συνέλευσις». Η εισαγγελική λειτουργός διαπιστώνει ότι η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από την προτροπή της ΜΚΟ του Αρτέμη Σώρρα προς πολίτες να μην πληρώνουν χρέη τους στην εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, επικαλούμενοι με εξώδικα συμψηφισμό των χρεών τους με τα περίφημα 600 δισ ευρώ που διαθέτει η «Ελλήνων Συνέλευσις», είναι δύσκολο να υπολογιστεί προς το παρόν, καθώς μόνο σε εφορίες φαίνεται να έχουν κατατεθεί τουλάχιστον 12.000 «εξώδικα Σώρρα». Στο εισαγγελικό πόρισμα καταγράφεται επίσης η περίπτωση ασφαλιστικού φορέα του οποίου η ζημιά φθάνει σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ευρώ από ανείσπρακτες οφειλές για τις οποίες εστάλησαν περίπου 120 «εξώδικα Σώρρα».

Η οργάνωση, πάντως, σε δελτίο Τύπου που έχει αναρτήσει στη σελίδα της, ισχυρίζεται πως ο «πρόεδρος του έθνους των Ελλήνων» δεν κρυβόταν από τον Μάρτιο του 2017 -που εκδόθηκε ένταλμα σύλληψής του με βάση την ποινική του δίωξη από την κ. Αυλίδου- αλλά «προστάτευε, ως όφειλε, τη ζωή του», καθώς η δίωξή του είναι πολιτική και έχει στόχο «τον αφανισμό του ίδιου και του έθνους των Ελλήνων». Η οργάνωση καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν στον ιδρυτή της, την Πέμπτη στα δικαστήρια, ενώ θεωρεί πως η σύλληψη του δεν είναι άσχετη με το «ξεπούλημα της Μακεδονίας».

Σημειώνεται ότι, παρά τις βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται στους επικεφαλής της ΜΚΟ, η οργάνωση εξακολουθεί να διαφημίζει σε μέλη της, από τα οποία λαμβάνει συνδρομές από 5 έως και 50 ευρώ, το «εξώδικο Σώρρα».

Σε βάρος του Αρτέμη Σώρρα εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση 3 ετών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα από το Πενταμελές Εφετείο Πατρών για υπόθεση υπεξαίρεσης. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί τον Μάρτιο του 2017 σε κάθειρξη 8 ετών χωρίς αναστολή. Η καταδίκη εκείνη είχε οδηγήσει «στην παρανομία» τον Αρτέμη Σώρρα.

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eρντογάν σε Τούρκους στρατιώτες: Αν είχαμε πιέσει προς το νότο η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας

Χτες

«Eίμαστε αποφασισμένοι να κατασκευάσουμε ένα δεύτερο αεροπλανοφόρο, ένα ακόμη μεγαλύτερο»

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου της Lufthansa στη Ρόδο

Χτες

Υπήρξαν πληροφορίες ότι υπήρχαν καπνοί στο εσωτερικό του

Βίντεο με την φρεγάτα «Ύδρα» να περιπολεί στα στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ της Ερυθράς Θάλασσας

Χτες

Το ελληνικό πολεμικό πλοίο παρέχει προστασία σε εμπορικά πλοία

«Ανοιξε» η γη στην παλαιά Κορίνθου ‑ Πατρών: Κινδυνεύουν υποδομές και περιουσίες από τη διάβρωση

Χτες

Διάβρωση η οποία οδηγεί και σε σημαντική καθίζηση του οδοστρώματος σημειώνεται σε μήκος 35 ολόκληρων χιλιομέτρων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Κίνηση τώρα: Καθυστερήσεις στην Αθηνών‑Κορίνθου ‑ Επιστρέφουν οι εκδρομείς του τριημέρου

Χτες

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας

Πάτρα: Τον δρόμο της επιστροφής παίρνουν οι χιλιάδες επισκέπτες του καρναβαλιού – Το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΛ

Χτες

Τα λεωφορεία αναχωρούν ανά δεκάλεπτο για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού

Εύβοια: 21χρονος έπεσε από την υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας

Χτες

Ο νεαρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου παραμένει για νοσηλεία

«Στην Ελλάδα των Τεμπών»: Το συγκλονιστικό τραγούδι για τα 57 θύματα της τραγωδίας

Χτες

Το τραγούδι για το δυστύχημα στα Τέμπη αποτελεί σύμπραξη δέκα καλλιτεχνών

Στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ – Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Χτες

Σε εξέλιξη ξεχωριστή έρευνα για τα «πολεμοφόδια» που βρέθηκαν κατά τη μεγάλη επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Σάλος στη Γερμανία από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας: Οι μαθητές να προετοιμάζονται και για πόλεμο

Χτες

Οι ασκήσεις για καταστροφές είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής, υποστηρίζει η Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ που υποστηρίζει ότι οι νέοι πρέπει να έχουν επίγνωση των απειλών

Πώς γίνεται το πέταγμα του χαρταετού ‑ Αναλυτικές οδηγίες

Χτες

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πέταγμα του χαρταετού την Καθαρά Δευτέρα

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: 300.000 προφυλακτικά θα διατεθούν στο Ολυμπιακό Χωριό

Χτες

Περίπου δύο την ημέρα για κάθε έναν και κάθε μία από τους 9.000 αθλητές και αθλήτριες που θα φιλοξενηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα – Από… χαρτόνι τα κρεβάτια

par: 8
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.