E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

10 τρελά πράγματα που δεν ξέρατε για τους Σούμο

Ζωή – μαρτύριο

10 τρελά πράγματα που δεν ξέρατε για τους Σούμο
@cnn.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

Οι παλαιστές Σούμο ξεχωρίζουν για το τεράστιο μέγεθός τους και για την ενδυμασία τους, που μερικοί την βρίσκουν αστεία. Ούτε είναι, αφού πρόκειται για παράδοση, ούτε θα ήταν σοφό να τους το πείτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σίγουρο είναι πως η ζωή ενός παλαιστή Σούμο δεν είναι και εύκολη. Για την ακρίβεια μπορεί να είναι και μαρτύριο. Αν και το συγκεκριμένο είδος πάλης είναι μια θρησκευτική τελετή και οι παλαιστές δεν δίνουν σημασία στις δυσκολίες.

Βρήκαμε 10 τρελά πράγματα που ισχύουν για τους Σούμο. Και μερικά απ΄αυτά δεν τα περιμέναμε...

Οι Σούμο δεν ήταν πάντα υπέρβαροι

Οι παραδοσιακοί παλαιστές Σούμο δεν είχαν μεγάλο βάρος. Η εικόνα που έχουμε για τους παλαιστές έχει προκύψει τα τελευταία χρόνια και είναι μάλλον επιλογή τους, αφού δεν υπάρχουν κατηγορίες κιλών στην συγκεκριμένη πάλη. Μην το δοκιμάσετε βέβαια...

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ζωή τους είναι σκληρή

Η πειθαρχία είναι το Α και το Ω. Δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον τρόπο ζωής που προστάζει η παράδοση. Ζουν στο «sumobeya», κάτι σαν στάβλο δηλαδή, όπου κοιμούνται, τρώνε και εκπαιδεύονται μαζί με 15 ή και περισσότερους παλαιστές. Μόνο αν παντρευτούν μπορούν να μείνουν εκτός «sumobeya». Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα δηλαδή...

Οι στάβλοι έχουν μόνο έναν ξένο την φορά

Ένας «sumobeya» κάποια στιγμή «στρατολόγησε» 6 παλαιστές από την Μογγολία. Ταυτόχρονα. Για κάποιο λόγο επικράτησε πανικός και σήμερα επιτρέπεται μόνο ένας ξένος σε κάθε στάβλο την φορά. Επίσης οι ξένοι σούμο, πρέπει να μιλούν ιαπωνικά και να ξέρουν τα πάντα για την ιαπωνική κουλτούρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι διαιτητές δεν περνούν καλύτερα

Για να γίνεις διαιτητής Σούμο πρέπει να ξεκινήσεις από πολύ μικρή ηλικία, από 15-16 ετών, και σιγά σιγά, με πολύ πειθαρχία και υπακοή στους κανόνες να ανέβεις στην ιεραρχία. Οι διατητές ή gyoji, συνήθως έχουν μαζί τους ένα σπαθί. Σε τι χρησιμεύει; Αν πάρουν μια λάθος απόφαση, το σπαθί είναι εκεί για να κάνουν σεπούκου, ή αλλιώς χαρακίρι όπως είναι γνωστό στην χώρα μας. Με λίγα λόγια να αυτοκτονήσουν. Αν και δεν συμβαίνει, μόνο η ιδέα μάλλον σε κάνει να σκέφτεσαι διπλά πριν αποφασίσεις...

@insidejapantours.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι γυναίκες δεν μπορούν να γίνουν παλαιστές Σούμο

Όχι μόνο δεν μπορούν, αλλά δεν τους επιτρέπεται να δουν και αγώνα! Τον 18ο αιώνα, υπήρξαν αρκετές γυναίκες Σούμο, που όμως έδιναν αγώνες μόνο για ψυχαγωγία. Αργότερα, απαγορεύτηκε ρητά και τελεσίδικα.

Οι Σούμο απαγορεύεται να οδηγούν

Κι όμως. Μετά από ένα τραγικό δυστύχημα ενός παλαιστή, η Ομοσπονδία απαγόρευσε σε όλους τους παλαιστές να οδηγούν! Στην Ιαπωνία οι Σούμο κυκλοφορούν με ΜΜΜ και δεν περνούν απαρατήρητοι.

@blog.m0shi-m0shi.com

Φορούν μόνο παραδοσιακά ενδύματα. Παντού.

Ναι ακόμα και στο μετρό. Δεν επιλέγουν κιόλας τι θα φορέσουν. Δηλαδή μια παραδοσιακή ενδυμασία με χρώματα που τους αρέσουν. Όχι. Πρέπει να φορέσουν συγκεκριμένα ρούχα, τα οποία επιλέγονται βάσει της εμπειρίας που έχουν από αγώνες.

Δεν μπορούν να φέρονται όπως γουστάρουν

Υπάρχει ένα κώδικας που δεν μπορεί να σπάσει. Πρέπει να ελέγχουν τον εαυτό τους και την προσωπικότητά τους όταν βρίσκονται με κόσμο. Πρέπει να μιλούν ήρεμα συνεχώς και να αποφεύγουν να γελοιοποιηθούν. Στους αγώνες πάλι απαγορεύεται να χαρούν αν κερδίσουν ή να λυπηθούν όταν χάσουν!

Κανένας κάτω από 50 δεν ενδιαφέρεται για πάλη Σούμο

Ο μέσος όρος ηλικίας στο κοινό όλο και αυξάνεται, αφού η νέα γενιά προτιμά το ποδόσφαιρο και το μπέιζμπολ. Δύσκολα βρίσκεις στο κοινό κάποιον κάτω από 50 ετών.

Η Γιακούζα λατρεύει το Σούμο

Σε αντίθεση με τις νεαρές ηλικίες, η ιαπωνική μαφία λατρεύει το άθλημα. Σε έναν αγώνα 50 μέλη είχαν κλείσει όλη την πρώτη σειρά, για να χαροποιήσουν το μεγάλο αφεντικό που τον έβλεπε από την φυλακή. Πάντως έχουν υπάρξει κι εδώ περιστατικά στημένων αγώνων, με πρωταγωνίστρια βέβαια την Γιακούζα.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε γεννήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Πριν 9 ώρες

Σίγουρα δεν το ξέρετε

Σήμερα έμαθα: Ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έπαιξε στο εξωτερικό

Πριν 9 ώρες

Μάλλον δεν είναι αυτός που είχατε στο μυαλό σας

Σαν σήμερα: Πέθανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Πριν 9 ώρες

Στις 19 Μαρτίου του 2019

4 ντόπιοι μας εξηγούν το παραδοσιακό καρναβάλι της περιοχής τους

Χτες

Τύρναβος, Ξάνθη, Σοχός και Νάουσα στο γλέντι.

Το αγόρι που μεγάλωσε μέσα σε μια φούσκα

Χτες

Ο Ντέιβιντ Βέτερ και η ιδιαίτερη ιστορία του

Μέσα στην πόλη ‑ φάντασμα της Centralia, που καίγεται εδώ και 60 χρόνια

Προχτές

Είναι απίστευτο αλλά το έδαφος φλέγεται ακόμα

Γιατί οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι όταν είναι μόνοι τους

Πριν 3 μέρες

Μια νέα μελέτη εξετάζει την άνεσή μας να είμαστε κοντά σε άλλους ανθρώπους ως υποπροϊόν της εξέλιξης.

par: 18
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.