E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο άνθρωπος που τα έβαλε με την μαφία

Η νίκη και η άγρια δολοφονία του

Ο άνθρωπος που τα έβαλε με την μαφία
@wearepalermo.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον Μάιο του 1939, στο Παλέρμο της Σικελίας, γεννήθηκε ο Giovanni Falcone. Προερχόταν από μια οικογένεια της μεσαίας τάξης. Όσο μεγάλωνε, η μαφία ήταν παρούσα στο νησί της Ιταλίας, αλλά δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ζωή του. Με εξαίρεση έναν παιδικό του φίλο, ο οποίος μεγάλωσε για να γίνει λαθρέμπορος και φονιάς της μαφίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σπούδασε Νομική και το 1961 άρχισε να εργάζεται ως δικηγόρος. Τρία χρόνια αργότερα μπήκε στο δικαστικό σώμα. Το 1980, μετατέθηκε στο τμήμα έρευνας της εισαγγελίας του Παλέρμο. Ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής του γραφείου, ο Cesare Terranova, που είχε δώσει αγώνα κατά της μαφίας την δεκαετία του ’60, δολοφονήθηκε το 1979. Το ίδιο συνέβη και στον αντικαταστάτη του, Rocco Chinnici, τέσσερα χρόνια αργότερα.

https://www.democratica.com/focus/cosa-ci-insegna-giovanni-falcone/

@democratica.com

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Falcone κλήθηκε να ερευνήσει την υπόθεση δολοφονίας του αρχηγού της αστυνομίας και το εμπόριο ηρωίνης. Έφτασε μέχρι την ιταλική μαφία της Νέας Υόρκης, στην μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της μαφίας για δεκαετίες. Με μια νέα τεχνική, η οποία κυρίως συμπεριελάμβανε τραπεζικά στοιχεία που ακολουθούσαν τα ίχνη από το εμπόριο ηρωίνης, συνεργάστηκε με συναδέλφους του από το εξωτερικό για πρώτη φορά. Έτσι ανακάλυψε πως τα εργαστήρια επεξεργασίας ηρωίνης, είχαν μεταφερθεί από την Μασσαλία στην Σικελία.

Στο τέλος του 1981, ο φάκελος για την υπόθεση της μαφίας και της ηρωίνης ήταν έτοιμος. Μετά την δολοφονία του Chinnici και την δολοφονία του φίλου του, Antonio Cassara, η δίκη (Maxi Trial) ξεκίνησε το 1986 και κράτησε 22 μήνες. Από τα 474 μέλη της μαφίας που κατηγορήθηκαν, οι 360 καταδικάστηκαν για σοβαρά αδικήματα.

http://www.ciaowashington.com/giovanni-falcone-an-italian-hero/

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

@ciaowashington.com

Όμως η δομή της μαφίας που αποκαλύφθηκε από την δίκη, δεν έγινε αποδεκτή από τους ανωτέρους του. Την θεώρησαν «λανθασμένη». Ο Falcone δεν πήρε την θέση του εισαγγελέα του Παλέρμο που ήθελε και κατέληξε να του δίνουν υποθέσεις για κλοπές αυτοκινήτων και περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. Ύστερα από μια απόπειρα δολοφονίας, μετατέθηκε στην Ρώμη. Τα περισσότερα μέλη της μαφίας εντωμεταξύ, αφέθηκαν ελεύθερα.

Με ενέργειες του Falcone, συνελήφθησαν ξανά και άκουσαν έκπληκτοι το Ανώτατο Δικαστήριο να κρατά τις ποινές τους. Η μετάθεση του Falcone στην Ρώμη δεν κατάφερε να τον απομακρύνει από την υπόθεση, αλλά αντίθετα, έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην μαφία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

https://chamberlainn.wordpress.com/2016/05/23/i-numeri-primi/

@chamberlainn.wordpress.com

Η μαφία έδωσε εντολή για την δολοφονία του. Την δολοφονία ανέλαβε ο Giovanni Brusca. Λίγο έξω από την πόλη Capaci, παγίδευσε τον δρόμο με εκρηκτικά, τα οποία είχε προλάβει να δοκιμάσει. Πέντε ημέρες μετά τα 53α γενέθλιά του, ο Giovanni Falcone μαζί με την συζυγό του και δυο αστυνομικούς πέρασαν από το σημείο. Ο Brusca ενεργοποίησε τον μηχανισμό από τηλεχειριστήριο. Η έκρηξη ήταν τόσο δυνατή που μερικοί θεώρησαν πως έγινε σεισμός. Η μαφία έκανε πάρτι. Στην κυριολεξία...

https://www.telegraph.co.uk/news/obituaries/law-obituaries/5367721/Giovanni-Falcone.html

@Telegraph

Το περιστατικό ονομάστηκε η «σφαγή του Capaci». Ο συνάδελφός του Paolo Borsellino σκοτώθηκε δυο μήνες αργότερα. Ο θάνατός των δυο αντρών, ανάγκασε την Ιταλία να παραδεχθεί το πρόβλημα με την μαφία αφού μέχρι τότε, ειδικά στην Σικελία, οι περισσότεροι ισχυρίζονταν πως «μαφία εδώ δεν υπάρχει». Οι δολοφόνοι των δυο αντρών καταδικάστηκαν και η υπόθεση της μαφίας διερευνήθηκε πλέον διεξοδικά. Ο Giovanni Falcone ήταν ο πρώτος που τα έβαλε με την μαφία. Ο θάνατός του έβαλε τέλος στον «κώδικα σιωπής» της γειτονικής χώρας και άλλαξε ολόκληρη την Σικελία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Kανείς δεν φανταζόταν πως αυτό το ζευγάρι της διπλανής πόρτας ήταν δολοφόνοι

Πριν λίγο

Ο Φρεντ και η Ρόζμαρι Γουέστ είχαν μόνο ένα κοινό σημείο, το φονικό ένστικτο.

Ποια ευρωπαϊκή χώρα είναι οι πιο ρατσιστική

Πριν λίγο

Σε μία έρευνα μεταξύ 12 ευρωπαϊκών κρατών

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Χτες

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Χτες

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα γράμματα

Χτες

Δεν είναι το «τσαπερδονοκωλοσφυρίχτρα», αλήθεια!

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Προχτές

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Βρήκε κάτω από το σπίτι της ομαδικό τάφο 6.000 ατόμων

Προχτές

Δείτε μια απίστευτη ιστορία

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.