E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ρετρό διακόσμηση: 5 μικρές αλλαγές για να την πετύχετε οικονομικά

Tips και συμβουλές

Ρετρό διακόσμηση: 5 μικρές αλλαγές για να την πετύχετε οικονομικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θέλετε να μοιάζει το σπίτι σας με τα σπίτια της δεκαετίας του ’50; Η ρετρό διακόσμηση είναι πολύ της μόδας και αποτελεί μια ξεχωριστή funky πρόταση, για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι λίγοι από εμάς έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ριζικά το σπίτι τους, για να αποκτήσει τη διακόσμηση που έχουν ονειρευτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αν, λοιπόν, δεν μπορείτε να αγοράσετε καινούρια έπιπλα, να βάλετε άλλο δάπεδο και να ανακαινίσετε εξ ολοκλήρου την κουζίνα, αυτές οι μικρές πινελιές μπορούν να δώσουν στο σαλόνι σας ή στα άλλα δωμάτια του σπιτιού με οικονομικό τρόπο αέρα ρετρό διακόσμησης.

Χρωματιστά μαξιλάρια
Ο καναπές παίζει κυρίαρχο ρόλο στη διακόσμηση του σαλονιού και ιδανικά στη ρετρό διακόσμηση πρέπει να έχει έντονες γραμμές και εντυπωσιακό χρώμα. Ρετρό αποτέλεσμα, όμως, μπορείτε να πετύχετε και προσθέτοντας μαξιλάρια σε φωτεινά χρώματα, κάτι που αποτελεί ένα βασικό ρετρό στοιχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Έντονος τοίχος
Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε και τελείως μόνοι σας. Διαλέξτε μια βαφή σε ιδιαίτερο χρώμα, όπως μπλε, κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, πάρτε πινέλο και βάψτε τον έναν τοίχο του σαλονιού. Αμέσως η όλη εικόνα του σαλονιού θα μεταμορφωθεί θεαματικά.


Πίνακας σε γεωμετρικό μοτίβο
Τα γεωμετρικά μοτίβα έχουν την τιμητική τους στη ρετρό διακόσμηση. Ιδανικά αυτά τα μοτίβα πρέπει να είναι στα πλακάκια του πατώματος ή στα χαλιά, όμως αν το να αλλάξετε το δάπεδο δεν υπάρχει ως σκέψη, τότε μπορείτε να προσθέσετε έναν πίνακα με γεωμετρικά σχέδια. Σας προτείνουμε, μάλιστα, να τον κρεμάσετε στον τοίχο που έχετε βάψει με έντονο χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Vintage σεντόνια
Στο υπνοδωμάτιο, τον πιο προσωπικό μας χώρο, στον οποίο μπορούμε να κάνουμε ό,τι πειραματισμούς θέλουμε και μας ικανοποιούν, το vintage θα δημιουργήσει μια όμορφη ρετρό διακόσμηση. Η αλλαγή ταπετσαρίας είναι σίγουρα μια καλή επιλογή, όμως για κάτι πιο εύκολο και οικονομικό σας προτείνουμε vintage σεντόνια σε floral τόνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Neon φωτιστικά
Επενδύστε σε ένα επιδαπέδιο φωτιστικό σε φουτουριστικό σχέδιο και neon χρώμα, όπως το φούξια ή το πορτοκαλί. Όχι μόνο θα γεμίσει το χώρο με όμορφους και ζεστούς χρωματισμούς αλλά θα αποτελέσει και το απόλυτο statement στοιχείο της ρετρό διακόσμησης.


Φλοκάτη
Τα μικρά γούνινα χαλάκια και οι φλοκάτες ήταν το απόλυτο must της εποχής των δεκαετιών του ’50, ’60 και ’70, δηλαδή της εποχής που φέρνει ξανά στο προσκήνιο η ρετρό διακόσμηση. Γούνινα χαλάκια σε έντονα χρώματα θα είναι ο πρωταγωνιστής του ρετρό, όμως αν θέλετε κάτι πιο σύγχρονο και διαχρονικό, μπορείτε να προσθέσετε στο χώρο σας χαλάκια σε απαλούς τόνους, όπως μπεζ, άσπρο και ανοιχτό γκρι.

Στρογγυλό τραπεζάκι
Οι καμπύλες και οι κυκλικές μορφές είναι απαραίτητες στη ρετρό διακόσμηση. Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε μια καινούρια πολυθρόνα σε αυτές τις γραμμές, τότε και ένα απλό τραπεζάκι σαλονιού θα κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του και θα δώσει στο χώρο την καμπύλη που χρειάζεται. Βρείτε ένα τραπεζάκι με χρωματιστή επιφάνεια, όπως για παράδειγμα γαλάζια ή πορτοκαλί, και θα έχετε συναντήσει το ρετρό χωρίς μεγάλο κόστος.

Περισσότερα θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα echodeco.gr

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

3 κακά παραδείγματα που δίνεις στο παιδί ενώ δεν το θέλεις

Σήμερα

Τα παιδιά κάνουν ό, τι βλέπουν και όχι ό, τι τους λένε

Τα πιο όμορφα λουλούδια για να φυτέψεις στη γλάστρα σου την άνοιξη

Σήμερα

Για να δημιουργήσεις τη δική σου όαση στο μπαλκόνι σου!

4 συμπληρώματα που ενισχύουν το κολλαγόνο για ελαστικό δέρμα

Σήμερα

Συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε μια νέα ρουτίνα συμπληρωμάτων

Τα «οπίσθια γραφείου» και πως αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα

Χτες

Αν δουλεύεις σε γραφείο, το θέμα σε αφορά

Τα πιο νόστιμα vegan σουβλάκια στην Αθήνα που αξίζει να δοκιμάσεις

Χτες

Είτε είσαι vegan, είτε όχι, αυτά τα σουβλάκια πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσεις!

Πώς να ζήσεις με κατοικίδιο, παρά τις αλλεργίες σου

Προχτές

Μπορείς να έχεις μια ευτυχισμένη, υγιή ζωή με τα κατοικίδια ζώα σου, ακόμα κι αν έχεις αλλεργία σε αυτά

Τα μυστικά ομορφιάς των διασήμων πέρα από τις επεμβάσεις και τις ακριβές κρέμες

Προχτές

Bασίζονται σε συγκεκριμένες ρουτίνες ομορφιάς και μυστικά

par: 16
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.