E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Γιατί οι άνθρωποι καίνε τα ρούχα της Nike;

Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο

Γιατί οι άνθρωποι καίνε τα ρούχα της Nike;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση 4/9/2018 | 14:53

Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν στο αμερικανικό ποδόσφαιρο, η Nike σε μία χρονική στιγμή έντονου συμβολισμού, κάνει τον Κόλιν Κάπερνικ το πρόσωπο της καμπάνιας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Πιστεύετε σε κάτι. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα θυσιάσετε τα πάντα», γράφει η λεζάντα πάνω στο κοντινό, ασπρόμαυρο πορτρέτο του πρώην κουότερμπακ των San Francisco 49ers, ο οποίος εδώ και μία διετία αποτελεί μία πολωτική φιγούρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κόντρα στην τακτική πολλών πολυεθνικών που αποφεύγουν να αγγίξουν κοινωνικά και πολιτικά ευαίσθητα θέματα, τηρώντας ευλαβικά στάση ουδετερότητας προκειμένου να διατηρήσουν την πελατεία τους, η Nike έκανε τη διαφορά, στεκόμενη στο πλευρό των αθλητών με έντονη ακτιβιστική δράση και, μάλιστα, σε μία συγκυρία έντονου συμβολισμού, στην επέτειο των 30 χρόνων από το λανσάρισμα της καμπάνιας της 'Just Do It'.

Εκτός από τον Κάπερνικ, τα τριακοστά «γενέθλια» του εμβληματικού σλόγκαν θα τιμήσουν αθλητές όπως η Σερένα Γουίλιαμς, ο παίκτης του NFL Οντέλ Μπέκαμ Τζούνιορ και ο αμυντικός των Σιάτλ Σίχωκς, Σακίμ Γκρίφιν – του οποίου το αριστερό χέρι ακρωτηριάστηκε όταν ήταν παιδί.

Ο Κόλιν Κάπερνικ είχε προκαλέσει αίσθηση το 2016, όταν – σε ένα φιλικό της ομάδας του – γονάτισε, κατά την ανάκρουση του αμερικανικού εθνικού ύμνου, διαμαρτυρόμενος για την αστυνομική αυθαιρεσία – που είχε προκαλέσει το θάνατο πλήθους ανθρώπων, κυρίως αφροαμερικανών. Η επιλογή του να στηλιτεύσει με αυτόν τον τρόπο την κοινωνική αδικία επικρίθηκε αλλά και δημιούργησε πανεθνικό κίνημα. Πολλοί συνάδελφοί του τον μιμήθηκαν, προκαλώντας την έντονη μήνιν ακόμη και του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κάπερνικ παραμένει άνεργος, κάτι που πολλοί αποδίδουν στην ακτιβιστική του δράση. Ο ίδιος έχει κινηθεί δικαστικά κατά του NFL για το αγωνιστικό «εμπάργκο» εις βάρος του και, μάλιστα, μόλις προ δύο ημερών, είχε κερδίσει την πρώτη δικαστική του μάχη κατά της λίγκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι συγκεκριμένες επιλογές της Nike προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας σε μποϊκοτάζ και δημιουργώντας το hashtag #boycottNike. Μάλιστα, ήδη έχουν αναρτηθεί βίντεο στο διαδίκτυο όπου πελάτες της Nike καίνε τα ρούχα τους!

[ΠΗΓΗ]
FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Δεν είναι σημαντική, δεν είναι ενδιαφέρουσα»: Σάλος στη διεθνή σοουμπίζ ‑ «Πυρά» της Courtney Love κατά της Taylor Swift

Σήμερα

Τα πρόσφατα σχόλια της 59χρονης ήρθαν αντιμέτωπα με την οργή των θαυμαστών της σούπερ - σταρ

«Θα σας μιλήσει ο ίδιος»: Ανακοινώθηκαν τα ευχάριστα νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σήμερα

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να παλεύει για τη ζωή του

Henry Cavill: Ο ηθοποιός θα γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς

Σήμερα

Πρώτη φορά μπαμπάς πρόκειται να γίνει ο Henry Cavill σε ηλικία 40 ετών. Ο ηθοποιός ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της συντρόφου του Natalie Viscuso

Πάλι viral o Donald Trump: Τον πήρε ο… ύπνος στο δικαστήριο

Σήμερα

Φαίνεται κουράστηκε πολύ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ

Η καλλονή διάσημη που έβγαινε ο Tom Cruise το 2005 και δεν την ξεπέρασε ποτέ

Σήμερα

Πρόσφατα είπε πώς θα ήθελε μια δεύτερη ευκαιρία στη σχέση τους

par: 12
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.