E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Bryan Ferry, ένας θρύλος της ροκ στην Ελλάδα

Μια συναυλία πάρτυ, επιστροφή στα 80s,90s και προσγείωση στο σήμερα!

Bryan Ferry, ένας θρύλος της ροκ στην Ελλάδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

O Bryan Ferry άφησε μουσική ιστορία την οποία συνεχίζει να γράφει μέχρι σήμερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ενώ σπούδαζε στη σχολή Καλών Τεχνών, συνάντησε τον ιδρυτή της βρετανικής Pop Art, Richard Hamilton. Η επίδρασή του στο καλλιτεχνικό όραμα του νεαρού, τότε, Ferry υπήρξε καταλυτική.

Οι Roxy Music εμφανίστηκαν στο «Top of The Pops» το 1972, με το ντεμπούτο single τους, «Virginia Plain». Από την πρώτη νότα του τραγουδιού η επίδρασή τους ήταν ακαριαία. Παίρνοντας στοιχεία από τον Elvis μέχρι το progressive rock και με σαφείς επιρροές από τη soul, παρουσίασαν μία μουσική αψεγάδιαστη. Με μουσική δεξιοτεχνία, στιχουργική ευφυΐα και στιλ.

Από τα 90s μέχρι και σήμερα, ο Ferry συνεχίζει να δουλεύει με διασκευές, τις οποίες κάνει εντελώς μόνος του. Βελτιώνει συνεχώς τη δουλειά του, σε κάθε ηχογράφηση και σε κάθε show

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Οι πρώτες μου συνθέσεις και ηχογραφήσεις με τους Roxy Music», εξηγεί,«ήταν μία άμεση προσπάθεια να συνδυάσω την αγάπη μου για τη μουσική με τις δημιουργικές δυνατότητες και ιδέες που είχα από τη Σχολή Καλών Τεχνών». Βραβεύτηκε με υποτροφία από το Royal College of Art και έτσι από τον αγγλικό Βορρά και το Σάντερλαντ, το 1968, ο Ferry βρέθηκε στο Λονδίνο.

Το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ των Roxy Music, έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως ένας από τους πιο σημαντικούς δίσκους στην ιστορία της pop και της rock.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη βρετανική πρωτεύουσα έγραψε τραγούδια που, λίγο αργότερα, αποτέλεσαν το πρώτο άλμπουμ των Roxy Music. «Στρατολόγησε» τα υπόλοιπα μέλη του γκρουπ και ο ίδιος επιμελήθηκε οτιδήποτε αφορούσε στην εικόνα τους, από τα κοστούμια τους επί σκηνής έως και τα εξώφυλλα των δίσκων τους!

To 1983 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και κυκλοφόρησε τραγούδια που γνωρίζουν μέχρι σήμερα όλοι, μικροί μεγάλοι όπως "Don't Stop the Dance", "Slave to Love" κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με την Independent, ο Ferry μαζί με τον David Bowie επηρέασαν μια γενιά με τη μουσική και τις εμφανίσεις τους, με τον πολιτιστικό κριτικό Peter York να σχολιάζει πως και οι δύο είναι καλλιτέχνες που "τους αξίζει να... βρεθούν στο Μουσείο Tate"!

Η φωτογραφία στο εξώφυλλο του δεύτερου σόλο άλμπουμ του, «Another Time, Another Place», με τον Ferry ντυμένο με άσπρο σμόκιν την ώρα του απογευματινού κοκτέιλ, έγινε μία από τις εικόνες που σφράγισαν την ιστορία της pop κουλτούρας

O «lounge lizard» Bryan Ferry παραμένει αξεπέραστος στο dancefloor και όσοι βρεθούν στο Ηρώδειο στις 11 Σεπτεμβρίου και στο θέατρο Δάσους στις 13 Σεπτεμβρίου θα απολαύσουν μία αξέχαστη εμπειρία.

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2024: Σε αυτή τη θέση θα εμφανιστεί η Ελλάδα στον β` ημιτελικό

Προχτές

Η Μαρίνα Σάττι θα διαγωνιστεί στον Β` Ημιτελικό του διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στις 9 Μαΐου, με το τραγούδι «Ζάρι»

3 ταινίες που πρέπει να δεις αν λατρεύεις τα roadtrips

Πριν 4 μέρες

Ώρα να εμπνευστείς το επόμενο ταξίδι σου!

3 ταινίες για την τεχνητή νοημοσύνη που πρέπει να δείτε

Πριν 1 εβδομάδα

Εξερευνώντας τα όρια της τεχνητής νοημοσύνης

Από τη Madonna ως την Ariana Grande, βίντεο κλιπ που θεωρήθηκαν βλάσφημα

Πριν 1 εβδομάδα

Βίντεο Κλιπ που προκάλεσαν διαμάχες

par: 14
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.