E-Radio Greece - The Hellenic Radio Portal

Ο μύθος του Nick the Greek

Από τα χέρια του πέρασαν 87 δις δολάρια

Ο μύθος του Nick the Greek
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Σε πόσα χριστουγενιάτικα τραπέζια που παίζονταν χαρτιά, δεν αστειεύτηκαν με τη φράση '' Nick the Greek'' ; Πόσοι από μας όμως γνωρίζουμε, ποιος ήταν πραγματικά ο Nick the Greek; 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γόνος πλούσιας οικογένειας στο Ρέθυμνο, ο Νικόλας Δάνδολος έρχεται στη ζωή το 1883. Μεγαλώνει μέσα στις ανέσεις, λαμβάνει την καλύτερη παιδεία, και ζει σε ένα πλήρες προστατευμένο περιβάλλον, δίπλα στους πιο επιφανείς ανθρώπους της εποχής. Σπουδάζει ελληνική φιλοσοφία, εθίζεται στο Πλάτωνα και τίποτα δεν προμηνύει τη περαιτέρω εξέλιξή του. 

Ο νονός του, εφοπλιστής πείθει τον πατέρα του Νικόλα να τον στείλει στην Αμερική, ώστε να γνωρίσει το Αμερικανικό όνειρο. Είναι ο άντρας της οικογένειας και θα αναλάβει να γιγαντώσει την οικογειακή επιχείρηση. Με ένα σημαντικό χρηματικό βοήθημα μπαίνει στο πλοίο για την Άγνωστη Γη, όπως έλεγε ίδιος στις επιστολές του πίσω στη πατρίδα.

Στο Σικάγο που αποτελεί το πρώτο του σταθμό, γνωρίζει τον κόσμο τον ιπποδρομιών. Κερδίζει τεράστια χρηματικά ποσά, και εθίζεται στο κόσμο του τζόγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καναδάς, Νέα Υόρκη και τελικός προορισμός Λας Βέγκας. Αυτή ήταν η διαδρομή του δικού μας Νίκου. Κερδίζει 500.000 δολάρια από τις ιπποδρομίες και μεταπηδά στο πόκερ. Μαθαίνει τα μυστικά από τον καλύτερο, τον περίφημο Νέστορα, μένει ώρες δίπλα του και σύντομα ξεκινάει τη δική του διαδρομή στο κόσμο της τράπουλας.

Γίνεται πολύ σύντομα γνωστός, αφού ρισκάρει τα πάντα. Μέσα στο ίδιο βράδυ κερδίζει 1 εκατ. δολάρια μετά από 7 ώρες πόκερ και το ξημέρωμα σε μια ζαριά χάνει τα πάντα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με 2 δεκάρια στο χέρι και ενώ ο αντίπαλος κράταει φουλ του άσου, καταφέρνει και τον κάνει να υποχωρήσει κερδίζοντας σε μια παρτίδα 1.600.000 δολάρια.

Οι ιστορίες χιλιάδες, δεν τον ένοιαζαν τα χρήματα, αλλά το ρίσκο. Στις ώρες που δεν τζόγαρε διάβασε μανιωδώς φιλοσοφία, την χρησιμοποιούσε στις παρτίδες του. Σε μια πρωτοχρονιά και ενώ έχει χάσει τα πάντα, με 150 δολάρια στη τσέπη περίμενε την αλλαγή της χρονιάς, για να αλλάξει το γούρι του, το πρωί κέρδισε 1.650.000 δολάρια. Δώρισε την ίδια μέρα τα μισά. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστική είναι η προσφορά του σε οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα να σπουδάσουν τα παιδιά τους, ο Νικ ήταν εκεί. Πλήρωνε για να μορφωθούν.

Σε παρτίδα στο Λας Βεγκας κέρδισε τον αρχηγό της μαφίας, κάνοντας όλο το κόσμο να τον σέβεται. Ένα από τα πράγματα που δύσκολα θα ξεπεραστούν είναι η μεγαλύτερη παρτίδα πόκερ που παίχτηκε - κράτησε 5 μήνες με διαλείμματα μόνο για φαγητό και ύπνο. Έχασε 4 εκατομμύρια, σηκώθηκε ατάραχος και είπε ιπποτικά στον αντίπαλο του: "Κύριε Moss, θα πρέπει να σας αφήσω να φύγετε".

Αυτός ήταν ο Νικ, από τα χέρια του πέρασαν συνολικά 500.000.000 εκατ. δολάρια, περίπου σημερινά 87 δις δολάρια. Πέθανε απένταρος, το 1966 και στη κηδεία του ήταν πλήθος διασήμων φίλων του και θαυμαστών του. Τέλης Σαβάλας, Φρανκ Σινατρα και πλήθος άλλων που με δάκρυα στα μάτια χειροκροτούσαν τον καλύτερο στη τελευταία του παρτίδα. 

Δεν παντρεύτηκε ποτέ, η μόνη του ερωμένη ήταν ντάμα της τράπουλας. Στη κηδεία του φάνηκε το μεγαλείο του, αφού όλοι όσους είχε βοήθησει οικονομικά ήταν εκεί. Ο Nick the Greek ήξερε πως στο τέλος, όλα έρχονται στο 0, το έλεγε ο αγαπήμενος του Πλάτωνας, η φύση το λέει ισορροπία. Ένα σημαντικό στοιχείο για αυτόν, σε όλη του τη καριέρα έμεινε χωρίς ούτε ενα δολάριο στη τσέπη του, 73 φορές.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

FOLLOW US @ERADIO.GR Ακολουθήστε το E-Radio.gr και στο Instagram
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μικρή πηγή στην οποία δεν πρέπει να κολυμπήσεις

Σήμερα

Οι τοξίνες που μπορεί να σου κάνουν κακό

Ποια ήταν τα πρώτα ξενοδοχεία στη σύγχρονη Ελλάδα

Σήμερα

Από τα χάνια στα ξενοδοχεία

Πώς μια αδέσποτη γάτα βοήθησε να συλληφθεί ένας διαβόητος εγκληματίας

Σήμερα

Καμιά φορά οι πληροφορίες έρχονται από άκυρα σημεία

Αυτή είναι η αρχαιότερη πόλη του κόσμου

Χτες

Μπορείς να μαντέψεις ποια είναι;

To πιο ακριβό σπίτι του Λος Αντζελες

Χτες

Στην κορυφή των... πανάκριβων

Η σημασία του θεάτρου σήμερα

Χτες

Η αμεσότητα της θεατρικής εμπειρίας δε συγκρίνεται με τίποτα

Πότε καθιερώθηκε η παρέλαση της 25ης Μαρτίου και γιατί

Πριν 3 μέρες

Γιατί έχουμε στρατιωτική και μαθητική παρέλαση

Πώς ακριβώς λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;

Πριν 3 μέρες

Και γιατί έχει σκούρο τζάμι

Ποιον μήνα γεννήθηκαν οι περισσότεροι κατά συρροή δολοφόνοι;

Πριν 3 μέρες

Ένας μήνας έχει την τιμητική του

par: 17
×
E-Daily.gr Τα νέα της ημέρας και ό,τι σου κάνει κλικ!      Επειδή η ζωή έχει τη δική της ατζέντα!

The Hellenic Radio Portal - 18 χρόνια
Live Oλα τα Ελληνικά Ραδιόφωνα Online!
500+ Ελληνικοί Σταθμοί εδώ!
Ακούστε ζωντανά, online ελληνικές επιτυχίες, λαϊκά, ξένα hits, dance,
ειδήσεις, αθλητικά από τα καλύτερα internet radio.